Yarden Uitvaartverzekering

Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is volgends de uitvaartorganisatie daarbij het vaste uitgangspunt. Het motto van Yarden luidt: ‘Een goed afscheid helpt je verder’. Yarden ondersteunt en inspireert nabestaanden bij het organiseren van de begrafenis of crematie en regelt de bekostiging ervan door het aanbieden van uitvaartverzekeringen. Yarden verzorgt, licht voor en verzekert. De uitvaartorganisatie is er tijdens de uitvaart, maar ook in de periode ervoor en erna.
Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van Nederland. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Yarden heeft 41 uitvaartcentra, 22 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Hier zijn in het totaal 860 vaste medewerkers en 200 vrijwilligers werkzaam. De plaatsen waar Yarden gevestigd is, kun je vinden op de website van de uitvaartorganisatie.

Klik hier voor het afsluiten van een Yarden Uitvaartverzekering 

BGNU

Yarden is aangesloten bij de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU). BGNU vindt het belangrijk dat nabestaanden optimaal worden begeleid in het proces van rouw en afscheid. Het doel van BGNU is om je te helpen bij jouw keuze voor een goede, betrouwbare uitvaartonderneming: een uitvaartonderneming die jouw persoonlijke wensen serieus neemt, met je meeleeft en meedenkt, én aan wie je met een gerust hart alle bijkomende formaliteiten kunt uitbesteden.

Yarden Vereniging

Yarden Vereniging is de drijvende kracht achter de voorlichting van de uitvaartorganisatie. In nauwe samenwerking met zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties organiseren de vrijwilligers bijeenkomsten over thema’s als: verliesverwerking, reïncarnatie, kinderen, de dood en uitvaartvormgeving.
Deze bijeenkomsten kunnen lezingen zijn, gespreksbijeenkomsten, symposia, maar ook herdenkingsconcerten of theatervoorstellingen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor leden van de verenging. Yarden verzekerden zijn automatisch en gratis lid, maar ook als je geen uitvaartverzekering afsluit, kun je lid worden. Je betaald dan 10 euro per jaar. Dat noemen noemt Yarden ‘servicelidmaatschap’. Lidmaatschap van de Yarden Vereniging betekent dat je niet alleen op de hoogte gehouden wordt van de activiteiten van de vereniging, maar dat je daar ook een stem in hebt. Zo kun je zelf maatschappelijke thema’s rondom het levenseinde op de agenda zetten. Verder zijn er aan het lidmaatschap de volgende pluspunten verbonden:

 • Je krijgt € 250 ledenkorting op jouw uitvaart als je deze door Yarden laat verzorgen.
 • Je krijgt € 500 ledenkorting op jouw uitvaart als je langer dan 10 jaar lid bent.
 • Je ontvangt gratis twee keer per jaar het inspirerende Yarden Magazine.
 • Je hebt de mogelijkheid om je persoonlijk te laten informeren en adviseren door een Yarden uitvaartconsulent bij het invullen van uw uitvaartwensen.
 • Je krijgt gratis toegang tot de activiteiten van Yarden vereniging.
 • Je krijgt korting op exclusieve aanbiedingen.
 • Je kunt contact leggen met lotgenoten en andere leden op de fora en tijdens de bijeenkomsten van de Yarden Verenging.
 • Als je kinderen in de leeftijdscategorie 0-18 jaar hebt, zijn deze gratis ook lid.

Juridische nabestaandenservice

Yarden zegt het belangrijk te vinden om jou en jouw nabestaanden zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Niet alleen voor en tijdens, maar ook ná de uitvaart. Om je ook op juridisch vlak te kunnen bijstaan, heeft Yarden de samenwerking gezocht met ARAG. ARAG is in Nederland één van de grootste organisatie op het gebied van juridische dienstverlening.

ARAG helpt je om de juridische gevolgen van een overlijden goed te regelen, maar ook om conflicten rondom een overlijden juist zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door het opstellen of checken van jouw (huidige) testament. In het testament leg je vast wat je wilt dat er na uw overlijden met de kinderen of jouw bezittingen gebeurt. Krijgen jouw nabestaanden onverhoopt toch te maken met een conflict in de familie naar aanleiding van een overlijden? Dan kunnen zij rekenen op een passend advies en deskundige begeleiding.
Als verzekerde bij Yarden kunnen jij en jouw nabestaanden van de ARAG-service gebruik maken tegen een gereduceerd tarief. Telefonisch advies kost dan 15 euro per jaar in plaats van 32,50 euro.

Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Yarden gaat niet uit van een standaard verzekerd geldbedrag, maar van jouw wensen voor je uitvaart. De uitvaartverzekering van Yarden werkt als volgt:

 • Eerst bepaal je hoe jouw uitvaart eruit moet zien.
 • Daarna besluit je welk bedrag je wilt verzekeren.
 • Tot slot kijk je of het bijbehorende premie bedrag binnen jouw budget past.

De premie die je bij Yarden voor een uitvaartverzekering moet betalen is naast het verzekerde bedrag ook afhankelijk van de leeftijd die je hebt op het moment van het afsluiten van de verzekering. Daarnaast is het goed om te weten dat het bij Yarden verzekerde bedrag vrij besteedbaar is aan de uitvaart en Yarden een gemakkelijke medische acceptatie kent.

Klanttevredenheid

Elk jaar wordt er een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder de klanten van Yarden. Uit het onderzoek van 2013 komt naar voren dat de klanten van Yarden nog tevredener zijn over de uitvaartorganisatie dan het jaar ervoor. Yarden scoort op zowel uitvaartzorg als op uitvaartfaciliteiten en uitvaartverzekering in 2013 hoger dan in 2012. De klanten beoordelen de uitvaartzorg van Yarden in 2013 met een 8.7, de uitvaartfaciliteiten met een 8.8 en de uitvaartverzekering met een 7.2.

Yarden uitvaartverzekering