Vroegere uitvaartverzekeraars

In de afgelopen jaren zijn er een groot aantal uitvaartverzekeraars bijgekomen, overgenomen en verdwenen. Wat er gebeurd is met een aantal grote uitvaartverzekeraars die tegenwoordig niet meer bestaan, lees je hieronder.

LILAS

DELA België heeft met AXA België in 2012 een akkoord bereikt om de uitvaartverzekeringsactiviteiten van AXA België over te nemen. De activiteiten vallen onder de afdeling LILAS. Voor AXA was het segment uitvaartverzekeringen een niche-activiteit en AXA wilde zich meer gaan concentreren op zijn kernactiviteiten als algemene verzekeraar en bank.
Heb jij in het verleden een LILAS-uitvaartverzekering afgesloten, dan is deze dus in 2012 overgenomen door DELA. Je bent dus nog steeds verzekerd, alleen beheert een andere maatschappij nu jouw uitvaartverzekeringspolis. Er is niets verandert aan de voorwaarden van jouw LILAS-polis. Deze voorwaarden gelden voor de volledige duur van het contract door jou afgesloten met LILAS. Ook je premie blijft ongewijzigd. De dienstadministratie van LILAS bevindt zich nog steeds op het hoofdkantoor in Luik. Bovendien staan alle medewerkers van LILAS nog steeds ter je beschikking.
Samengevat: voor jou verandert er niets, uitgezonderd het feit dat je jouw premies voortaan stort aan DELA. Voor informatie over je LILAS-uitvaartverzekering en/of vragen over administratieve wijzigingen in jouw contract kun je terecht op de website van DELA of per email of telefoon contact opnemen met deze verzekeraar.

RVS

Net als de LILAS-uitvaartverzekeringen zijn de RVS-uitvaartverzekeringen overgenomen door DELA. Je kunt de ‘DELA uitvaartzorgverzekering RVS’ niet afsluiten, DELA heeft enkel het beheer van de uitvaartverzekeringen overgenomen van RVS en deze ‘DELA uitvaartzorgverzekering RVS’ genoemd. Het merk RVS bestaat niet meer. DELA heeft op haar website een speciale pagina die bedoeld is voor mensen die in het verleden een uitvaartverzekering bij RVS hebben afgesloten. Op deze pagina kun je lezen wat binnen de DELA uitvaartzorgverzekering RVS is verzekerd en kun je specifieke informatie vinden over bijvoorbeeld de premiebetaling vor jouw overgenomen verzekering.

AEGON

In 2010 heeft AXENT de uitvaartactiviteiten overgenomen van AEGON Nabestaandenzorg N.V. Met deze overname heeft AXENT de rechten en plichten overgenomen van alle uitvaartpolissen die in het beheer waren van AEGON. Tussen deze uitvaartpolissen zitten ook oude begrafenisverzekeringen van het begin van de twintigste eeuw. De polisvoorwaarden en afspraken die AEGON NabestaandenZorg – klanten hebben gemaakt met AEGON veranderen niet en worden overgenomen door AXENT. Voor vragen over je AEGON-uitvaartverzekering kun je nu rechtstreeks terecht bij AXENT.

Terugvinden van oude polissen

Er zijn naast de hierboven besproken overgenomen uitvaartpolissen, nog veel meer polissen die in loop der jaren een andere naam hebben gekregen of zijn overgenomen door een andere uitvaartverzekeraar. Om uit te zoeken wat er met jouw (oude) polis is gebeurd, kun je terecht op deze pagina van onze website. Hier vind u een lijst van oude uitvaartverzekeraars die vroeger bestonden en de namen van de verkeringsmaatschappijen waar deze polissen tegenwoordig zijn ondergebracht.
Kun je in deze lijst niet vinden welke verzekeringsmaatschappij jouw uitvaartpolis tegenwoordig in beheer heeft, dan kun je dit ook proberen te achterhalen door contact op te nemen met het Verbond van Verzekeraars of met De Nederlandsche Bank. De contactgegevens van deze organisaties vind je op hun websites.