Proteq Uitvaartverzekering

Proteq is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, die sinds 1988 een onderdeel is van SNS Reaal. De maatschappij biedt allerlei verschillende soorten verzekeringen aan, waaronder een uitvaartverzekering. Proteq claimt ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk geld, tijd en moeite kwijt bent aan verzekeringen. Ze zegt dit te doen door niet alleen scherpe premies aan te bieden, maar ook door je het invullen van lange formulieren, het zoeken naar informatie en het lopen van risico’s te besparen. Ze doet haar best om haar verzekeringen en de informatie daarover begrijpelijk te maken voor jou en ervoor te zorgen dat haar verzekeringen veel van toepassing zijn op jouw leefsituatie en op jou als persoon. Om haar dienstverlening zo uitstekend mogelijk te laten zijn, hanteert Proteq de onderstaande richtlijnen.

Begrijpelijke informatie:

 • Productwijzers: Heldere informatie over wat je verzekert, over wat dat kost, wat de voorwaarden zijn en waar je deze kunt vinden.
 • Beleggingsbeleid: Informatie over het beleggingsbeleid dat Proteq voert.
 • Fraudebeleid: Informatie over Proteq’s aanpak van verzekeringsfraude.

Geschikte producten:

 • De mogelijkheid om verzekeringsproducten aan te passen aan persoonlijke veranderingen.
 • Als er nieuwe producten worden ontwikkelt, worden deze eerst uitgebreid getoetst door onder andere productspecialisten, juristen, fiscalisten en directieleden.
 • Als producten eenmaal zijn geïntroduceerd, worden deze regelmatig opnieuw getoetst.

Optimale dienstverlening:

 • Goede bereikbaarheid: Telefonisch en via contactformulier.
 • Duidelijke reactietermijn: Overzicht dat per onderwerp aangeeft binnen hoeveel dagen je een reactie van Proteq kan verwachten.
 • Klacht: Openheid over hoeveel klachten Proteq jaarlijks ontvangt en hoe er met de klachten wordt omgegaan.

De klanten van Proteq waarderen haar dienstverlening gemiddeld met een 7,5. Op de website van Proteq kun je ook vinden welke cijfers de klanten gemiddeld aan de verschillende onderdelen van de dienstverlening van Proteq geven.

Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering die Proteq aanbiedt is de ‘Proteq Uitvaartverzekering’. Wanneer je in het bezit bent van deze verzekering, wordt er door Proteq op het moment dat je bent komen te overlijden, een door jou bepaald bedrag uitgekeerd. Jouw nabestaanden kiezen zelf waaraan dat geldbedrag wordt besteed.
Het bedrag dat je met de uitvaartverzekering kan verzekeren, kan maximaal €16.000,- bedragen. Naast de keuze in het bedrag dat je wilt verzekeren, kun je ook zelf kiezen hoe lang je premie wilt betalen voor de verzekering. Wel moet de premieduur minimaal 5 jaar bedragen.
Met de uitvaartverzekering van Proteq is het mogelijk om kinderen tot 18 jaar gratis mee te verzekeren. Zij zijn dan verzekerd tot maximaal het hoogst verzekerde bedrag van (één van) de ouders. Naast dit voordeel kun je met de verzekering ook profiteren van Proteq’s winstdelingsregeling. Dit houdt in dat je als verzekeringsnemer meedeelt in de winst die de verzekeringsmaatschappij maakt. Jouw verzekerde kapitaal wordt naar aanleiding van de winst verhoogd. Ook wanneer de premiebetalingsduur verstreken is, blijft het recht op winstdeling tot de datum waarop de verzekering tot uitkering komt bestaan.
Bij Proteq Levensverzekeringen N.V. sluit je zelf jouw verzekering. Proteq geeft je geen advies. Je dient daarom zelf te bepalen of deze (kapitaal)verzekering aansluit bij jouw persoonlijke (financiële) situatie. Ook bepaal je zelf het bedrag (verzekerde som) dat na overlijden uitgekeerd wordt. Dit bedrag wordt niet aangepast als gevolg van jaarlijkse prijsstijgingen. Daarom raad Proteq je aan om zelf jaarlijks te controleren of de verzekerde som nog voldoende is om jouw uitvaart mee te bekostigen. De kosten van een uitvaart kunnen in de toekomst immers een stuk hoger zijn dan nu. Indien de kosten hoger uitvallen, kan het verstandig zijn om een extra uitvaartverzekering af te sluiten.

Per afgesloten polis brengt Proteq €103,- distributiekosten in rekening.

Eigenschappen en voordelen van de Proteq Uitvaartverzekering op een rij:

 • Bepaal zelf jouw verzekerd bedrag.
 • Bepaal zelf de premieduur.
 • Vrije keuze bij de besteding van het uitgekeerde geldbedrag. Hierdoor is een eigen invulling van jouw uitvaart mogelijk.
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.
 • Winstdelingsregeling.
 • Proteq geeft geen advies.
 • Geen indexatie van het verzekerde bedrag.
 • Per afgesloten polis betaal je €103,- distributiekosten.