PC Hooft Uitvaartverzekering

PC Hooft, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, is een onderneming met een rijke traditie en ervaring in de gehele keten van de uitvaartbranche. Ze biedt alle dienstverlening rondom de uitvaart in één organisatie aan.
Tot de activiteiten van PC Hooft behoren de financiële dienstverlening (verzekeren/sparen), de uitvaartverzorging en de exploitatie van uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen in heel Nederland. PC Hooft Groep heeft eigen uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam, Noord-Holland, Zuid-Holland en de Flevopolder.
PC Hooft bestaat ruim 85 jaar en is ontstaan uit de Coöperatie PC. De Coöperatie PC heeft in 2004 al haar activiteiten en activa (met name gebouwen) ondergebracht in PC Hooft Groep BV als holdingmaatschappij voor alle werkmaatschappijen en de daarin te verrichten activiteiten.
De missie van PC Hooft is, zo schrijft de verzekeringsmaatschappij op haar website: “het verzorgen van een stijlvolle uitvaart tegen een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden”. PC Hooft ontleent haar kwaliteitsstandaard aan deze missie en aan de uit klantevaluaties geformuleerde kernwaarden. Deze kernwaarden geven aan wat de klant van de organisatie verwacht:

  • Zeker en Vertrouwd
  • Gastvrij en Bereikbaar
  • Zorgvuldig en Professioneel
  • Respectvol en Betrokken
  • Transparant en Betrouwbaar

Uitvaartverzekering

Bij PC Hooft kun je eenvoudig jouw wensen vooraf vastleggen door het formulier ‘Persoonlijke Gegevens’ in te vullen. Dit formulier kun je op de website van de verzekeringsmaatschappij downloaden of gratis aanvragen bij PC Hooft Klanteninformatie.
Ook kun je bij PC Hooft een financiële regeling treffen door te sparen of je te verzekeren voor een uitvaart. Wil je jouw nabestaanden niet confronteren met onverwachte kosten voor jouw uitvaart en heeft sparen daarbij jouw voorkeur boven een uitvaartverzekering, dan biedt PC Hooft Depositofonds je daarvoor verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw eigen depositorekening openen, daarop een bepaald startbedrag storten en vervolgens geheel naar eigen inzicht bijsparen. PC Hooft Depositofonds biedt een aantrekkelijke rente tot 4% per jaar.
Je kunt er echter ook voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Deze kun je zelf online afsluiten zonder tussenkomst van een adviseur via PC Hooft Uitvaartverzekeringen. Hier vind je verschillende soorten verzekeringen met de keuze uit een betaling van een eenmalige koopsom óf een periodieke premie die je maandelijks, per kwartaal of per jaar betaalt. Alle polissen bieden een complete uitvaart in natura. Nabestaanden krijgen dus geen geld uitgekeerd. In plaats daarvan zorgt PC Hooft Uitvaartverzorging voor de uitvoering van de uitvaart, conform jouw eigen wensen.  PC Hooft biedt je de volgende mogelijkheden:

Natura Koopsom Uitvaartverzekering:

Je betaalt éénmalig een koopsombedrag. Er is geen leeftijdsbeperking en er worden ook geen vragen gesteld over je gezondheid. In plaats daarvan hanteert Later Uitvaartverzekeringen een wachtperiode voordat de polis overgaat tot naturadekking.

Natura Premie Uitvaartverzekering:

Iedereen vanaf 18 tot 75 jaar kan deze verzekering afsluiten. Er worden geen gezondheidsvragen gesteld, in plaats daarvan wordt een wachtperiode gehanteerd. Minderjarige kinderen kunnen gratis worden meeverzekerd. De premie is leeftijdsgebonden en kan per maand, kwartaal of per jaar worden betaald. Hoe langer de looptijd van de verzekering, hoe lager de periodieke premie die je betaalt.

Combi Natura Uitvaartverzekering:

Een combinatie van de Natura Premie Uitvaartverzekering en de Natura Koopsom Uitvaartverzekering: een éénmalige betaling en de periodieke betaling van een premie. Je betaalt de startinleg en geniet vervolgens van een hoge korting op de premie. Voor het overige is de Combi Natura gelijk aan de Natura Premie Uitvaartverzekering.

10 Jaars Uitvaartverzekering:

De 10-Jaars Uitvaartverzekering is speciaal voor iedereen tussen de 16 en 35 jaar. Voor eenmalig € 200,- ben je voor een periode van 10 jaar verzekerd voor de kosten van een uitvaart.

Een deposito met vaste rente.

Een deposito met variabele rente.

Online dienstverlening

Online dienstverlening is voor PC Hooft een strategisch speerpunt. Dit zet zich door in de communicatie over hun dienstverlening op internet en in de sociale media. PC Hooft is met uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl voorloper op het gebied van het regelen van uitvaarten op internet. De verzekeringsmaatschappij biedt Natura Uitvaartverzekeringen die je zelf online, zonder tussenkomst van een adviseur, kunt afsluiten. Op de website van PC Hooft vind je uitgebreide informatie over hun verzekeringsproducten, kun je zelf een premieberekening maken en een verzekering afsluiten.
Het zelf afsluiten van een financieel product zonder voorafgaand advies wordt in de WfT (Wet Financieel Toezicht) aangeduid als ‘execution only’. Deze dienstverlening is bedoeld voor bewuste klanten die zelf keuzes kunnen maken en weten welke risico’s zij lopen bij het afsluiten van een verzekering. PC Hooft kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gemaakte keuzes bij het afsluiten van verzekeringen via hun website.

PC Hooft als beste uit de test bij de Consumentenbond

In het onderzoek van de Consumentenbond naar verschillende uitvaartverzekeringen (Consumentengids februari 2014) staat de natura uitvaartverzekering van PC Hooft aan de top met een hele hoge waardering voor haar naturapakket, zowel voor de premie als de koopsom.