Nuvema Uitvaartverzekering Afsluiten

Nuvema Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraar Nuvema is sinds 1949 actief in heel Nederland. Met een persoonlijke aanpak zorgt Nuvema voor een goede financiële afwikkeling van de uitvaart voor haar ruim 300.000 klanten. Door de persoonlijke informatie van de 75 vertegenwoordigers en de nauwe contacten met 300 lokale uitvaartverzorgers krijg je altijd een uitvaartverzekering op maat.
Bij Nuvema staan jouw uitvaartwensen centraal en daar passen ze de uitvaartverzekeringen op aan. Op basis van de diensten en bijbehorende prijzen van de lokale uitvaartverzorger brengt ze jouw uitvaartkosten in beeld en nemen deze op in jouw uitvaartverzekering. Bij Nuvema bepaal je zelf wat je wilt verzekeren en Nuvema betaalt de afgesproken kosten als je komt te overlijden.
Nuvema is van mening dat iedereen moet doen waar hij goed in is. Zelf is ze goed in verzekeren schrijft ze, de verzorging van de uitvaart laat ze daarom over aan plaatselijke uitvaartverzorgers. Ze is daarom 300 samenwerkingsverbanden aangegaan met nauwkeurig geselecteerde uitvaartverzorgers.
Dankzij deze samenwerkingsverbanden heeft Nuvema een werkwijze ontwikkeld die zij zelf omschrijft als “puur maatwerk”. Nuvema scoort goed op polisvoorwaarden, prijs-kwaliteit en een aantrekkelijke maandpremie.

Uitvaartverzekering

Nuvema kent zes verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De volgende voordelen zijn bij alle zes uitvaartverzekeringen van toepassing:

 • Een voordelige premie.
 • Verzekering op basis van jouw eigen wensen.
 • Lokale prijzen en geen landelijke gemiddeldes.
 • 100% vrije keus van uitvaartverzorger.
 • Wensen veranderen; aanpassen van de verzekering kan altijd en is kosteloos.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Nuvema vergoedt producten en diensten voor jouw uitvaart.
 • Financieel regelt Nuvema alles rechtstreek smet de uitvaartverzorger.
 • Nabestaanden hoeven weinig tot niks te regelen.
 • Jaarlijkse controle van jouw uitvaartverzekering. Als de prijzen van jouw uitvaart zijn gewijzigd, past ze in overleg me jou jouw uitvaartverzekering aan.

Bij Nuvema kun je kiezen uit de volgende zes uitvaartverzekeringen:

Natura uitvaartverzekering

 • Nuvema vergoedt de producten en diensten van de uitvaart.
 • Verzekering op basis van jouw eigen uitvaartwensen.
 • Mogelijkheid om uitvaart vooraf uit te denken en in te vullen.
 • Wensen veranderen, jouw polis is daarom flexibel en aanpasbaar.
 • Nuvema regelt de financiële afhandeling rechtstreeks met de uitvaartverzorger.
 • Nabestaanden worden niet opgescheept met facturen en betalingen.
 • Jouw uitvaart is financieel en qua invulling goed geregeld.
 • Een telefoontje en alle zorgen rondom de uitvaart worden uit handen genomen.

Natura uitvaartverzekering in geld

Omdat Nuvema een natura uitvaartverzekeraar is, biedt zij geen kapitaal uitvaartverzekeringen aan. Wil je de producten en diensten voor jouw uitvaart nog niet vastleggen, dan heeft Nuvema wel een alternatief: de natura uitvaartverzekering in geld. Daarmee weet je zeker dat je genoeg geld hebt om toekomstige wensen uit te laten voeren, maar laat je jouw nabestaanden de keuze welke producten en diensten er gekocht worden.

Koopsom uitvaartverzekering

Bij de koopsomverzekering betaal je geen maandelijkse premies, maar betaal je eenmalig een groter bedrag, waarmee je de totale premie in één keer voldoet. Deze vorm van uitvaartverzekering wordt gekozen door mensen die wat meer geld te besteden hebben en die gebruik willen maken van kortingen en fiscale voordelen.

Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering is een vorm van uitvaartverzekering waarbij specifiek rekening wordt gehouden met de wensen en kosten van jouw begrafenis. Sommige mensen hebben heel duidelijk een voorkeur voor een bepaalde uitvaart; dit kan helpen de kosten van je uitvaart nader in kaart te brengen.

Crematieverzekering

Een crematieverzekering is een type uitvaartverzekering waarbij gedacht wordt aan alles wat bij een crematie komt kijken. Als je nu al weet welke vorm van uitvaart jouw voorkeur heeft, kan Nuvema jouw verzekering daar specifiek op aanpassen.

Nuvema uitvaartdepostio

Bij het Nuvema Uitvaartdeposito stort je in één keer het bedrag dat je voor jouw uitvaart nodig denkt te hebben. Dit bedrag is later beschikbaar voor jou uitvaart of die van iemand anders, bijvoorbeeld die van je partner. Je ontvangt jaarlijks een rentevergoeding over het bedrag in jouw uitvaartdeposito. De rente schrijft Nuvema bij. Na de storting betaal je geen maandelijks bedrag of andere premies meer. Je kunt er bovendien altijd zelf voor kiezen om extra geld te storten. Een storting in een uitvaartdeposito kunt u al doen vanaf 500 euro. Het Nuvema Uitvaartdeposito is geen verzekering.

Consumentenbond

Nuvema is volgens Consumentenbond een prima keus: “Uit onderzoek van de Consumentenbond naar uitvaartverzekeringen blijkt dat de naturapakketverzekering van Nuvema een prima keus is wanneer men overtuigd wil zijn van een goed geregelde uitvaart, zowel organisatorisch als financieel.”

Klik hier als u direct een Nuvema Uitvaartverzekering wilt afsluiten