NorthWest Uitvaartverzekering

NorthWest Verzekeringen is een innovatieve verzekeraar in uitvaartverzekeringen. In 1993 werd NorthWest in Hoorn opgericht en sinds die tijd is er veel veranderd. Zo werkt NorthWest nu niet meer regionaal, maar landelijk en bevindt haar kantoor zich in Almere. NorthWest schrijft op haar website jong, dynamisch en professioneel te zijn. Bovendien claimt de verzekeringsmaatschappij “groot te zijn geworden door klein te blijven”.
NorthWest streeft ernaar om consumenten een goede en degelijke uitvaartverzekering aan te bieden. Ze wil dan ook op een betrouwbare en eerlijke wijze het bedrijf van uitvaartverzekeraar uitoefenen en komt daarbij tot de kern van het verzekeringsbedrijf: het afdekken van risico. Centraal thema hierbij is een transparante, betrouwbare en beheerste  bedrijfsvoering, zonder onnodige complexiteit.
Voor haar klanten betekent dit dat zij hen snel en prettig wil helpen. Niet alleen bij het afsluiten van de verzekering, maar ook tussentijds en bij overlijden. Ze willen de uitvaart die je wenst mogelijk maken zonder onnodige moeilijkheden voor jouw nabestaanden. Je houdt de vrijheid om de uitvaart te laten uitvoeren zoals je dat wilt en door wie je wilt.

Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering die NorthWest aanbiedt, is een natura-sommen uitvaartverzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent voor een bepaald bedrag en dat dit bedrag volledig beschikbaar wordt gesteld voor de uitvaart. Het wordt dus niet als geld uitgekeerd; in plaats daarvan gaan de rekeningen voor de uitvaart direct naar de verzekeraar. Zo krijgt geen van jouw nabestaanden te maken met de financiële afhandeling van de kosten van de uitvaart.
Een ander voordeel van deze uitvaartverzekering van NorthWest is dat jij of jouw nabestaanden ook volledig vrij zijn in het kiezen van de uitvaartverzorger. Je kunt dus bij de dichtstbijzijnde uitvaartverzorger terecht, maar ook bij eentje helemaal aan de andere kant van het land. De uitvaartverzekering van NorthWest maakt de keuze voor elke uitvaartverzorger mogelijk. Hoe bijzonder de wensen ook zijn, hoe groot of klein de uitvaart ook zal worden en hoe veel (of juist weinig) mensen er worden uitgenodigd: het kan allemaal geregeld worden. De invulling van de uitvaart staat bij NorthWest helemaal vrij. Je bepaalt zelf hoeveel geld je nodig hebt voor jouw uitvaart en voor dat bedrag verzeker je jezelf.
Kinderen kunnen vanaf de geboorte tot hun 18e verjaardag voor maar € 1,- per maand meeverzekerd worden. Je kunt ook al vanaf een jonge leeftijd een zelfstandige polis afsluiten voor jouw kinderen. Des te jonger iemand begint met het betalen van de maandelijkse premie, des te lager het maandbedrag zal zijn. Maar ook hier is jouw keuze weer vrij.
Daarnaast ben je meteen vanaf de ingangsdatum verzekerd. Dus ook bij onverwachts overlijden of kort na het afsluiten van de verzekering kan de verzekerde waarde gebruikt worden om de uitvaart te verzorgen.
NorthWest vermeld verder dat de nabestaanden professioneel worden bijgestaan door haar Servicecentrum in de vaak emotioneel zware tijd na het overlijden van een dierbare. De praktische aspecten en het doorverwijzen naar uitvaartverzorgers zijn slechts enkele middelen waarmee zij de nabestaanden kunnen ontzien.
Daarnaast kun je bij jouw NorthWest uitvaartverzekering alvast veel zaken vastleggen. Bijvoorbeeld of je gecremeerd of begraven wilt worden, welke kleur bloemen je mooi vindt of van welke muziek je houdt. Ben je niet in Nederland geboren dan kan je bijvoorbeeld ook aangeven dat je na overlijden teruggebracht wilt worden naar jouw geboorteland. Al deze beslissingen kun je vastleggen in het uitvaartformulier van NorthWest, dat je vervolgens bij jouw polis kunt bewaren.

De voordelen van de NorthWest Uitvaartverzekering op een rij:

 • Volledig vrije keuze met betrekking tot de invulling van jouw uitvaart.
 • Zelf bepalen wie de uitvaart gaat verzorgen.
 • Nabestaanden blijven niet met de kosten voor de uitvaart achter.
 • Deskundige begeleiding voor de nabestaanden.
 • Geen financiële rompslomp voor de nabestaanden, de rekeningen van de uitvaart worden direct naar NorthWest gestuurd.
 • Kinderen kunnen al voor € 1,- p/m worden meeverzekerd.
 • Geen vast pakket, dus als wensen tijdens de looptijd van de verzekering veranderen is dat geen probleem.
 • Mogelijkheid om de verzekerde waarde te verhogen of verlagen.
 • Eenvoudige medische acceptatie.
 • Je bent meteen vanaf de ingangsdatum verzekerd. Dus ook bij overlijden kort na het afsluiten van de verzekering wordt er uitgekeerd.
 • Indexatie: De verzekerde waarde kun je mee laten stijgen met de inflatie zonder de gezondheidsvragen opnieuw te beantwoorden.