GUV Uitvaartverzekering

GUV staat al 100 jaar bekend om haar uitvaartzorg zonder winstoogmerk.
De GUV organisaties staan nabestaanden dag en nacht terzijde met raad en daad. Daarnaast zorgt GUV ervoor dat men een goede verzekering voor uitvaartkosten heeft. GUV zegt dat haar werkwijze sterk verschilt van andere (landelijke) organisaties. Dit komt volgens haar doordat ze maar één doelstelling heeft: het verzorgen van waardige uitvaarten.
”Persoonlijk, betrokken en dichtbij” vormt hierbij de filosofie van GUV. GUV werkt met persoonlijk contact. Ook ’s nachts krijg je bij een melding van overlijden een uitvaartverzorger aan de telefoon. Deze betrokkenheid van haar medewerkers geeft volgens GUV veel ondersteuning in een moeilijke tijd. Bovendien zijn alle medewerkers regionaal woonachtig. Uit Beltrum, Oost-Gelre, Winterswijk en Aalten afkomstige medewerkers kennen de gewoontes en gebruiken als geen ander.

De zorg van GUV wordt erg positief ervaren door de nabestaanden waarvoor zij uitvaarten heeft mogen verzorgen.
Bij het jaarlijkse Keurmerk-onderzoek gaven de nabestaanden GUV een 9,7.

Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering die je bij GUV kunt afsluiten is de ‘Vrije Keuze Polis’. De GUV uitvaarverzekering heeft deze naam doordat de nabestaanden volledig vrij zijn in de keuze van een uitvaartonderneming. Bij GUV staan jouw wensen en die van jouw nabestaanden voorop bij het verzorgen van de uitvaart. De GUV Vrije Keuze Polis wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen en voordelen:

  • Geen winstoogmerk
  • Kinderen tot en met drie maanden zijn gratis voor 50% meeverzekerd wanneer (één van) de ouders een GUV uitvaartverzekering heeft/hebben.
  • Kinderen zijn vanaf vier maanden tot hun 18e verjaardag gratis voor 100% meeverzekerd wanneer (één van) de ouders een GUV uitvaartverzekering heeft/hebben.
  • Bij het afsluiten van de verzekering kun je kiezen voor de verzekering met premiebetaling gedurende 30 jaar of voor de verzekering met premiebetaling tot de leeftijd van 85.
  • Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een verzekering met premiebetaling via koopsom. Je voldoet de premie voor de verzekering dan in één keer in de vorm van een koopsom.
  • Automatische indexatie van het verzekerde bedrag; de verzekering is hierdoor waardevast. Bij een premiebetaling van 30 jaar stopt de indexatie na 30 jaar, bij een premiebetaling tot de leeftijd van 85 stopt de indexatie als je 80 bent.
  • Optimale keuzevrijheid voor een echt persoonlijk afscheid.
  • Gratis registratie van jouw wensen rondom jouw uitvaart. Deze wensen worden door GUV digitaal vastgelegd en bij overlijden kenbaar gemaakt aan de nabestaanden.
  • Een offerte aanvragen via internet; via de site van jouw tussenpersoon of rechtstreeks op de website van GUV.

GUV deposito

Wil je geen verzekering afsluiten, maar er wel van verzekerd zijn dat er wanneer je komt te overlijden genoeg geld beschikbaar is voor jouw uitvaart, dan kun je je wenden tot de GUV deposito. Je stort dan in één keer een geldbedrag dat GUV voor jou beheert. Jaarlijks ontvang je een rentevergoeding over het bedrag in jouw uitvaartdeposito. Het deposito is bestemd voor het aanhouden van bedragen die na jouw overlijden, uitsluitend en alleen bestemd zijn ter dekking van de kosten die met de uitvaart verband houden. GUV verstrekt jaarlijks een overzicht aan de deposant waarop het saldo van het deposito staat en wat de eventuele bijgeschreven rente bedraagt.