DELA Uitvaartverzekering

DELA is een coöperatieve onderneming zonder winstoogmerk, die zich richt op de continuïteit van het leven. Het is haar ambitie, zo vermeld de onderneming op haar website, dat hun klanten de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Door middel van brede financiële en praktische dienstverlening staat zij haar leden met raad en daad bij. Wat DELA biedt is zekerheid, zorg en continuïteit. Haar ambitie is gestoeld op betrokkenheid, integriteit en ondernemerschap.
In deze waarden is de groei van DELA geworteld en ligt de verbondenheid met haar klanten, haar mensen en haar omgeving. Vanuit DELA’s oorsprong in uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging bouwt zij verder aan een steeds bredere dienstverlening en aan een energieke coöperatieve onderneming van en voor haar klanten. In maart 2012 bestond DELA coöperatie 75 jaar.

Nabestaandenzorg

Door de jaren heen stond coöperatie DELA aan de wieg van een aantal belangrijke ontwikkelingen. Zo zette DELA in de context van de dood, het leven veel meer centraal. Het zijn namelijk de nabestaanden die de draad van het leven weer moeten oppakken.
Uniek in Nederland is dat DELA landelijk nabestaandenzorg aanbiedt aan de nabestaanden van een door DELA verzorgde uitvaart. Na de uitvaart van jouw dierbare neemt een consulent nabestaandenzorg contact met je op. Ze overleggen samen met jou als nabestaande wat er allemaal moet gebeuren en waar hulp bij nodig is.
Dat bij DELA het leven meer centraal is komen te staan, is volgens de coöperatie ook terug te zien in haar kleurrijke en warme uitvaartcentra en crematoria, gericht op het creëren van mooie herinneringen aan het afscheid. Op de website van DELA kun je een DELA uitvaartcentrum of crematorium bij jou in de buurt vinden.

DELA UitvaartPlan

De uitvaartverzekering die DELA aanbiedt, is het DELA UitvaartPlan. Een DELA uitvaartverzekering kent de volgende eigenschappen en voordelen:

 • Je uitvaart wordt geheel naar jouw wens verzorgd.
 • DELA zorgt voor jouw nabestaanden; praktische hulp en unieke nabestaandenzorg.
 • Landelijke dekking; DELA is er ook bij jou in de buurt.
 • Waardevaste verzekering; verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen.
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen: Als coöperatie heeft DELA geen winstoogmerk; de winst die ze maakt verdeelt ze onder haar leden.
 • Door de winstdeling beperkt DELA de premiestijging. Het DELA UitvaartPlan is
  de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling.
 • Inkoop voordeel voor jou van zo’n €1400,-.
 • Duidelijkheid vooraf over jouw DELA UitvaartPlan

Je kunt bij DELA kiezen uit vier verschillende uitvaartverzekeringen:

Uitvaartplan Basis

Basisdiensten ter waarde van €4912,- zijn verzekerd. Beperkt geldbedrag van €587,- voor aanvullende diensten. Het vrij te besteden bedrag kan alleen gebruikt worden voor (één van) de aanvullende diensten die DELA heeft uitgekozen.

Uitvaartplan Plus

Basisdiensten ter waarde van €4912,- zijn verzekerd. Geldbedrag van €3000,- voor aanvullende diensten. Meest gekozen verzekering.

Uitvaartplan Flexibel

Basisdiensten ter waarde van €4912,- zijn verzekerd. Je bepaalt zelf jouw vrij te besteden bedrag.

Uitvaartplan Geld

Alleen een geldbedrag verzekerd, zonder diensten. Geschikt voor bijvoorbeeld een uitvaart in het buitenland.

DELA UitvaartPlan tegen Koopsom

Met het DELA UitvaartPlan tegen Koopsom verzeker je een geldbedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor jouw uitvaart. Hiervoor stort je eenmalig een bedrag, de koopsomstorting. De voordelen en eigenschappen van een Uitvaartplan tegen Koopsom zijn:

 • Je kiest zelf het verzekerde bedrag.
 • Voor iedereen tot 85 jaar.
 • Je betaalt een eenmalig bedrag (geen maandelijkse premie).
 • De waarde van het DELA UitvaartPlan tegen Koopsom stijgt niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten.
 • Zorg voor jouw nabestaanden.
 • Winstdeling.

Lid van de coöperatie

DELA is een coöperatie van drie miljoen leden. Ze zijn ruim 75 jaar geleden opgericht om een waardige uitvaart voor iedereen mogelijk te maken. Dit kan volgens haar dankzij de gezamenlijke kracht van hun leden. Het doel van DELA is om haar leden en hun families verder te helpen. Als lid van coöperatie DELA kun je meer betekenen voor jezelf en jouw naasten. De voordelen van het lidmaatschap op een rij:

 • Leden denken en bepalen mee: DELA is een coöperatie; haar leden hebben het dus voor het zeggen.
 • Financieel voordeel voor alle leden.
 • DELA neemt jou en jouw nabestaanden de zorg rondom jouw uitvaart uit handen.
 • Je krijgt hulp bij testament, voogdij of schenking.
 • Je helpt een ander via Stichting DELA Fonds.

Hoe word je lid van coöperatie DELA? Polishouders én meeverzekerden van een DELA UitvaartPlan, DELA LeefdoorPlan en/of DELA CoöperatiespaarPlan zijn automatisch lid.