Axent Uitvaart Verzekering

AXENT Uitvaartverzekering

AXENT gelooft in een uitvaartverzekering die je volledige keuzevrijheid geeft. Daarom keert haar verzekering in geld uit. Je kunt het vrij besteden aan alles wat je nodig hebt om de begrafenis of crematie persoonlijk en uniek te maken. Het motto van AXENT is dat je nooit weet wat je uitvaartwensen later zijn en dat uitkering in geld daarom het gunstigst is. Geld is flexibel en je behoudt de vrije keuze.

Uitvaartverzekering

In deze relatief conservatieve branche is het gebruikelijk dat consumenten hun verzekeraar laten bepalen hoe de uitvaart eruit komt te zien. Bij natura uitvaartverzekeringen sluit je een dekking af voor een dienstenpakket. Je spreekt af wie de uitvaart uitvoert, waar het plaatsvindt en welke kist gebruikt wordt. AXENT gelooft dat het anders kan. Daarom kiest zij voor de kapitaal uitvaartverzekering. Uitvaartwensen verschillen en iedere uitvaart hoort volgens haar persoonlijk en uniek te zijn. Wat jij nu wilt, kan veranderen in de komende 10, 20 of 40 jaar. Wat mogelijk is rondom uitvaarten kan ook veranderen. AXENT spoort daarom aan om te kiezen voor een geldbedrag.

Eigenschappen en voordelen van een AXENT-uitvaartverzekering:

Vrij keuze verzekerde bedrag
Je kiest zelf een bedrag tussen de €2.000,- en €25.000,-. Zo kun je er zelf voor zorgen dat alle kosten van je uitvaart kunnen worden gedekt.

Vrije besteding
Vrije besteding van het uitgekeerde bedrag doordat AXENT geen prijsafspraken heeft met uitvaartondernemers.

Voorschot bij terminale ziekte
Wanneer je ongeneeslijk ziek wordt, dwingt dit je ertoe al keuzes te maken. Ook dan wil AXENT financiële hulp bieden en doet dit in de vorm van een eenmalig voorschot op het verzekerde bedrag. Jij kiest zelf wat er met het geld wordt gedaan. Alles kan en mag.
De terminale ziekte dekking van AXENT is automatisch geldig op alle polissen die afgesloten zijn vanaf 15 november 2013.
Het eenmalige voorschot heeft geen invloed op de premie van de verzekering. Het totale verzekerde bedrag blijft gelijk en je premie blijft gelijk. Het enige wat wijzigt is dat je al een deel van het bedrag eerder uitgekeerd krijgt. Om de uitvaartkosten niet te vergeten vraagt zij wel dat er minimaal € 3000,- overblijft voor uitkering bij overlijden.
Er is geen mogelijkheid tot het aanvragen van een voorschot op de gratis kinderdekking. De eerste twee jaar na het afsluiten van de verzekering kan een verzekerde geen beroep doen op een voorschot bij terminale ziekte. Deze uitsluiting betreft een risico-uitsluiting aan de zijde van AXENT.

Snelle uitkering
Na overlijden wordt het verzekerde bedrag binnen enkele dagen uitgekeerd.

Kinderen gratis meeverzekerd

Alle kinderen, ook pleeg, -en adoptiekinderen, tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor maximaal hetzelfde bedrag als de ouder verzekerd is. AXENT keert bij een kinderdekking alleen uit voor de daadwerkelijk gemaakte uitvaartkosten. Is het kind binnen 3 maanden aangemeld via de website dan hoeft er geen extra gezondheidsverklaring worden afgenomen. Een kindpolis verloopt automatisch wanneer je kind 18 jaar wordt. Tegen een premie kun je ook apart voor je kinderen een polis afsluiten die het hele leven geldig is.

Gezondheidsvragen

Als je de onderstaande vijf vragen met ‘Nee’ kan beantwoorden, wordt je aanvraag tot een AXENT-uitvaartverzekering geaccepteerd.
Is één van de verzekerden de afgelopen drie jaar onder medische of alternatieve behandeling geweest voor kanker?
Is één van de verzekerden de afgelopen drie jaar onder medische of alternatieve behandeling geweest voor hartfalen, hartinfarct of hartaanval?
Heeft één van de verzekerden wel eens een hersenbloeding of TIA gehad?
Is één van de verzekerden HIV positief of lijdt deze aan AIDS?
Heeft één van de verzekerden een ziekte of aandoening waarmee de levensverwachting vanaf dit moment minder dan drie jaar is?

Aanbevolen Uitvaartverzekering

Op vergelijkingswebsite Independer.nl beveelt 89% van de ondervraagden de uitvaartverzekering van AXENT aan. Het gemiddelde cijfer dat aan de verzekeraar gegeven wordt is een 8,4.

Klik hier voor het afsluiten van een Uitvaartverzekering bij Axent